Galeco po raz kolejny z tytułem Budowlanej Marki Roku
Marka Galeco zdobyła prestiżową nagrodę Złotej Budowlanej Marki Roku 2024 w kategorii systemów rynnowych oraz Złotego Championa w tej samej kategorii.
2024-06-10, 14:23

Ta nagroda to dla nas nie tylko motywator, ale również dowód na to, że Galeco nie spoczywa na laurach. Nieustannie rozwijamy swoje produkty i tworzymy rozwiązania, których dotychczas nie było na rynku. Wyznaczamy tym samym nowe trendy w branży – mówi Magdalena Buryło, Dyrektor ds. Marketingu Galeco

Galeco od zawsze stawia na innowacyjność i tworzenie produktów, które zmieniają rynek budowlany. Jednym z największych sukcesów jest stworzenie segmentu ukrytych systemów rynnowych, które umożliwiają odwodnienie nowoczesnych budynków o jednolitej strukturze.

Dwanaście lat temu z sukcesem wprowadziliśmy na rynek system Galeco BEZOKAPOWY – mówi Magdalena Buryło, Dyrektor ds. Marketingu Galeco - W ubiegłym roku poszliśmy o krok dalej, tworząc kolejne unikalne i innowacyjne rozwiązanie – zintegrowany system DACHRYNNA, który łączy panel na rąbek z systemem rynnowym ukrytym w jego strukturze i elewacji budynku. Mam nadzieję, że to rozwiązanie przyczyni się do estetyzacji polskiego krajobrazu i w przyszłości będzie często wybieranym przez inwestorów produktem — dodaje.

Po roku od premiery DACHRYNNA zbiera uznanie wśród klientów i wykonawców marki, czego dowodem jest zdobycie Złotego Medalu Targów Dach Forum oraz nagroda TopBuilder w kategorii innowacji. Teraz przyszedł czas na kolejną istotną nagrodę.

Udział w Budowlanej Marce Roku to dla Galeco tradycja, a zdobycie złota w kategorii systemów rynkowych jest uhonorowaniem pracy marki nad rozwojem swoich produktów. To również potwierdzenie jej DNA, które opiera się na wyznaczaniu nowych trendów w branży oraz kreowaniu  innowacyjnych rozwiązań.

Produkty marki znajdują uznanie wśród klientów i wykonawców. A wspomniana nagroda jest potwierdzeniem, że innowacyjne podejście przynosi oczekiwane efekty.

Marta Dudzińska